IEP toets oefenen
IEP groep 7 en 8 - 1F (basisniveau)

IEP groep 7 en 8 - 1F (basisniveau)

De IEP toets wordt afgenomen aan het einde van de basisschool. De IEP Eindtoets meet drie onderdelen: rekenen, lezen en taalverzorging. De IEP toets kenmerkt zich door een moderne, aansprekende uitstraling en kan op twee manieren worden afgenomen, namelijk met een papieren boekje of digitaal. Junior Einstein biedt allerlei soorten oefeningen, waarmee jij kan oefenen voor de IEP Eindtoets groep 8. Zo ga jij goed voorbereid van start.

De IEP toets

De IEP toets is een eindtoets. Alle leerlingen zijn verplicht om een eindtoets te maken in groep 8. Het resultaat van de eindtoets geeft een advies voor de richting in het voortgezet onderwijs. Ook krijg je door het resultaat op de eindtoets zicht op het beheersingsniveau uit het referentiekader. De richting wordt samen met het leerkrachtadvies geadviseerd. Dit noem je het schooladvies. Bij Junior Einstein oefen je voor de IEP toets en daarmee voor de vakgebieden rekenen, lezen en taalverzorging. Verschillende oefeningen staan klaar om gemaakt te worden. De oefeningen zijn geschikt voor de IEP toets groep 8. Gebruik de oefeningen voor de IEP toets in de klas of thuis. Zo kun jij op jouw eigen niveau oefenen, waar en wanneer je maar wilt. Bij de oefeningen krijg je direct te zien welke vragen goed beantwoord zijn en bij welke vragen je nog meer kan oefenen.

De IEP toets groep 8 oefenen

Bij Junior Einstein oefen jij voor de IEP toets. Je kan de oefeningen voor de IEP Eindtoets digitaal maken. Voor een aantal oefeningen zijn werkbladen beschikbaar. De werkbladen kun je downloaden en printen. De oefeningen en werkbladen voor de IEP toets groep 8 zijn beschikbaar op twee niveaus, namelijk voor een basisniveau en een plusniveau. Zo bepaal jij per oefening jouw mate van uitdaging. De oefeningen zijn ook geschikt om te maken voor de IEP toets groep 7. Zo kun je in groep 7 alvast kennismaken met de oefeningen van groep 8. Ook maak je net als bij de IEP Eindtoets zowel meerkeuzevragen als open antwoord vragen. Daarnaast zijn er per onderwerp diverse oefeningen beschikbaar, zodat jij vaker en op verschillende manieren kan werken aan hetzelfde leerdoel.

De IEP toets op de basisschool

Op iedere basisschool in Nederland wordt een eindtoets afgenomen in groep 8. Sinds het schooljaar 2014-2015 zijn leerlingen zelfs verplicht om een eindtoets te maken. De IEP toets wordt op twee opeenvolgende ochtenden tussen half april en half mei afgenomen. De oefeningen van Junior Einstein zijn speciaal ontworpen voor de vakgebieden die bij de IEP getoetst worden, namelijk rekenen, lezen en taalverzorging. De oefeningen zijn geschikt voor zowel de IEP toets groep 8 als de IEP toets groep 7. Met onze oefeningen voor de IEP Eindtoets kun je zowel in de klas als thuis op je eigen niveau oefenen, op het moment dat het jou uitkomt. Door onze directe feedback weet je precies welke vragen je al goed hebt beantwoord en bij welke vragen je nog meer kunt oefenen. Maak je klaar voor de IEP toets met Junior Einstein!